Occurrence of volatile compounds in pasteurized skimmed and whole milk of czech pied breed cows
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002968" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002968 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Occurrence of volatile compounds in pasteurized skimmed and whole milk of czech pied breed cows
Popis výsledku v původním jazyce
Gas chromatography together with simple stripping technique were used to determine differences in volatile compounds content between pasteurized skimmed and whole milk. Although the milk samples from both farms came from cows of the same breed, the identified volatile compounds contents were different. The differences found might be caused by different feed rations. As for the different contents of volatiles in skimmed and whole milk - it is not possible to declare that the decrease of fat content in milk will have a significant influence on volatile compounds content. In case the identified volatiles have a significant influence on senzorical properties of milk it is also not possible to presume that senzorical properties might change signficantly after centrifugation.
Název v anglickém jazyce
Occurrence of volatile compounds in pasteurized skimmed and whole milk of czech pied breed cows
Popis výsledku anglicky
Gas chromatography together with simple stripping technique were used to determine differences in volatile compounds content between pasteurized skimmed and whole milk. Although the milk samples from both farms came from cows of the same breed, the identified volatile compounds contents were different. The differences found might be caused by different feed rations. As for the different contents of volatiles in skimmed and whole milk - it is not possible to declare that the decrease of fat content in milk will have a significant influence on volatile compounds content. In case the identified volatiles have a significant influence on senzorical properties of milk it is also not possible to presume that senzorical properties might change signficantly after centrifugation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek z 10. mezinárodního symposia "Biotechnologie 2001".
ISBN
80-85645-43-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
101
Název nakladatele
Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
25. 9. 2001
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—