Spektrum těkavých látek v syrovém mléce v horské a podhorské části Šumavy.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F00%3A00002513" target="_blank" >RIV/60076658:12220/00:00002513 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Spektrum těkavých látek v syrovém mléce v horské a podhorské části Šumavy.
Popis výsledku v původním jazyce
Použitím stripovací techniky metodou plynové chromatografie ve 25 vzorcích syrového mléka odebraného z 11 mléčných farem v oblasti Šumavy bylo stanoveno 20 různých těkavých látek. U osmi identifikovaných dvou a čtyřuhlíkatých látek byly zjištěny maximální koncetrace v rozmezí 0,04 - 14,7 mg/l.
Název v anglickém jazyce
Spectrum of volatile compounds of raw milk in Šumava region.
Popis výsledku anglicky
A simple technique was used for the gas chromatography determination of volatile compounds from raw milk. 25 samples of raw milk was analysed and 20 different compounds was observed. Eight of them was identified. Maximal values of identified C2 - C4 volatile compounds were from 0,04 - 14,7 mg/l.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník "Agroregion 2000. Sekce ZOO-Živočišná výroba před vstupem do EU."
ISBN
80-7040-423-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
JU Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—