Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pastevního výkrmu na složení bakteriální mikrobioty ve slepých střevech kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002370" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002370 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15206.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15206.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv pastevního výkrmu na složení bakteriální mikrobioty ve slepých střevech kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodou přímé kultivace byla sledována mikrobiální společenstva vyskytující se ve slepém střevě brojlerů z konvenčního a ekologického chovu. Ekologický chov předpokládá u zvířat snížení stresu a zvýšení komfortu života, což vede k získávání živočišných produktů s lepší chutí a vůní ve srovnání se zvířaty chovanými konvenčně. V obou způsobech chovu byly zjišťovány rozdíly ve výskytu celkových anaerobních bakterií, koliformních bakterií, bakterií mléčného kvašení, rodu Salmonella a Campylobacter. Ve slepém střevě brojlerů z obou typů chovu nebyly zjištěny žádné kampylobaktery ani salmonely. Byly zjištěny vyšší počty anaerobních bakterií, koliformů a bakterií mléčného kvašení u brojlerů z konvenčního chovu, avšak pouze v případě koliformních bakterií byl rozdíl statisticky významný.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of the Organic Housing System on the Cecal Bacterial Microbiota in Chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The microbial communities of the cecum of broiler chickens from a conventional and an organic farm were investigated by cultivation. Organic system is believed to reduce stress, increase comfort and bird welfare, which leads to products with better taste and flavour compared to conventionally produced broiler chicken. A difference in cecal settlement of total anaerobes, coliforms, lactic acid bacteria, Campylobacters and salmonellas in the two different farming systems was addressed. No Campylobacters and salmonellas were detected. Higher counts of anaerobes, coliforms and milk fermentation bacteria were found in conventional farm. Though, only the difference in coliforms was statistically significant.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů