Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Pasture Rearing on the Cecal Bacterial Microbiota in Broiler Chickens  

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000144" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000144 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16145.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16145.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2016-0018" target="_blank" >10.1515/sab-2016-0018</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Pasture Rearing on the Cecal Bacterial Microbiota in Broiler Chickens  

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Differences in quantity of cecal microbiota in broiler chickens from conventional and pasture rearing were investigated by cultivation. Rearing on pasture brings stress reduction and increases comfort and bird welfare, which leads to products with better taste and flavour compared to conventionally produced broiler chickens. A difference in cecal settlement of general anaerobes, coliforms, lactic acid bacteria, and campylobacters and salmonellas in the two different rearing systems was addressed. Whereas numbers of total anaerobes and lactic acid bacteria were not affected, those of coliforms were significantly reduced in pasture rearing. Campylobacters were found only in pasture-reared chickens (in 28% of animals). Salmonellas were not detected in any of the systems.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Pasture Rearing on the Cecal Bacterial Microbiota in Broiler Chickens  

  • Popis výsledku anglicky

    Differences in quantity of cecal microbiota in broiler chickens from conventional and pasture rearing were investigated by cultivation. Rearing on pasture brings stress reduction and increases comfort and bird welfare, which leads to products with better taste and flavour compared to conventionally produced broiler chickens. A difference in cecal settlement of general anaerobes, coliforms, lactic acid bacteria, and campylobacters and salmonellas in the two different rearing systems was addressed. Whereas numbers of total anaerobes and lactic acid bacteria were not affected, those of coliforms were significantly reduced in pasture rearing. Campylobacters were found only in pasture-reared chickens (in 28% of animals). Salmonellas were not detected in any of the systems.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    124-128

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus