Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita kukuřičné siláže konzervované různými aditivy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000179" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000179 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16180.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16180.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita kukuřičné siláže konzervované různými aditivy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo u kukuřičných siláží s vyšším obsahem sušiny (46,7 %), neutrálně detergentní vlákniny (57,5 % v suš.) a nižším obsahem škrobu (29,5 % v suš.) stanovit vliv použití vybraných biologických a chemických silážních přípravků. Všechny silážní přípravky (biologické i chemické) přispěly ve srovnání s kontrolní siláží bez konzervantu ke snížení pH. Významně vyšší kyselost vodního výluhu, ve srovnání s kontrolou, byla naměřena u všech siláží konzervovaných chemickými přípravky a u přípravku FormasilMaize (L.buchneri a P.pentosaceus). Zatímco aerobní stabilita siláže bez konzervantu byla v průměru 107 hodin, siláž s kombinovaným hetero a homo fermentativním silážním přípravkem byla 142 hodin a s chemickým přípravkem, obsahujícím benzoát sodný, sorbát draselný a dusitan sodný, více než 170 hodin

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of maize silages preserved with various additives

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of research was to determine the effect of using selected biological and chemical silage additives in maize silage with high dry matter content (46.7%), neutral detergent fiber (57.5% of dry matter) and a lower starch content (29.5% dry matter). All silage additives (biological and chemical) contributed to reduce pH, compared to control silage without preservative. Titratable acidity, compared to the control, was significantly higher in all silages preserved chemical products and in the Formasil Maize (L. buchneri and P. pentosaceus).While aerobic stability of the silage with no preservative was on average 107 hours, silage combined hetero and homo fermentative silage product was 142 hours and a chemical agent comprising sodium benzoate, potassium sorbate and sodium nitrite, more than 170 hours.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LXIV

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    493-496

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus