Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000241" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000241 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dodržování hygienických opatření v chovech hospodářských zvířat je základem pro zajištění vysoké úrovně ochrany lidského zdraví před zoonózami a chorobami přenášenými potravinami. Odpovídající úroveň biologické bezpečnosti vede ke zlepšení zdravotního stavu a produkčních ukazatelů zvířat, což vytváří předpoklady pro snížení používání antimikrobiálních látek a také zvýší bezpečnost potravin na začátku potravinového řetězce. Práce je zaměřena na přehled vybraných metod, které je možno použít pro stanovení reziduí inhibičních látek v potravinách a surovinách živočišného původu.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of residues of inhibiting substances in selected food chain components

  • Popis výsledku anglicky

    Observance of hygiene precautions in livestock breeding is the basis for ensuring a high level of protection of human health against zoonoses and food-borne diseases. Appropriate level of biosecurity leads to improved health and animal performance, which will reduce the use of antimicrobial agents and also increase the food safety at the beginning of the food production chain. This paper is focused on an overview of selected methods, which can be used for determination of residues of inhibitors in food and raw materials of animal origin.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2017

  • ISBN

    978-80-7403-170-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    46-48

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha Uhříněves

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    29. 11. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku