Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000241" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000241 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17256.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Průkaz reziduí inhibičních látek ve vybraných složkách potravního řetězce
Popis výsledku v původním jazyce
Dodržování hygienických opatření v chovech hospodářských zvířat je základem pro zajištění vysoké úrovně ochrany lidského zdraví před zoonózami a chorobami přenášenými potravinami. Odpovídající úroveň biologické bezpečnosti vede ke zlepšení zdravotního stavu a produkčních ukazatelů zvířat, což vytváří předpoklady pro snížení používání antimikrobiálních látek a také zvýší bezpečnost potravin na začátku potravinového řetězce. Práce je zaměřena na přehled vybraných metod, které je možno použít pro stanovení reziduí inhibičních látek v potravinách a surovinách živočišného původu.
Název v anglickém jazyce
Detection of residues of inhibiting substances in selected food chain components
Popis výsledku anglicky
Observance of hygiene precautions in livestock breeding is the basis for ensuring a high level of protection of human health against zoonoses and food-borne diseases. Appropriate level of biosecurity leads to improved health and animal performance, which will reduce the use of antimicrobial agents and also increase the food safety at the beginning of the food production chain. This paper is focused on an overview of selected methods, which can be used for determination of residues of inhibitors in food and raw materials of animal origin.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Vytvoření systému hodnocení biosecurity, welfare a zdraví hospodářských zvířat pro produkci zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Aktuální otázky bioklimatologie zvířat 2017
ISBN
978-80-7403-170-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
46-48
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Místo vydání
Praha Uhříněves
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
29. 11. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—