Effect of maize hybrids differing by maturity and endosperm type on digestibility of silage
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000100" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000100 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18099.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18099.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of maize hybrids differing by maturity and endosperm type on digestibility of silage
Popis výsledku v původním jazyce
Improving the digestibility of forage maize through plant breeding is important for optimizing the efficiency of ruminant rations. This can be achieved in part by improving the digestibility of stem tissue, a genetically complex and diverse trait that changes during the growing season (Boon et al. 2012). The aim of this study was compared maize hybrids of the early maturity group (FAO 230260) and the moderately early group (FAO 290-340), while comparing also the influence of endosperm type (dent or flint kernel and intermediate values for these), according to the chemical composition, ensilability, and especially in vivo total tract digestibility of silage.
Název v anglickém jazyce
Effect of maize hybrids differing by maturity and endosperm type on digestibility of silage
Popis výsledku anglicky
Improving the digestibility of forage maize through plant breeding is important for optimizing the efficiency of ruminant rations. This can be achieved in part by improving the digestibility of stem tissue, a genetically complex and diverse trait that changes during the growing season (Boon et al. 2012). The aim of this study was compared maize hybrids of the early maturity group (FAO 230260) and the moderately early group (FAO 290-340), while comparing also the influence of endosperm type (dent or flint kernel and intermediate values for these), according to the chemical composition, ensilability, and especially in vivo total tract digestibility of silage.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Omezení rizik spojených s výživou skotu s vysokou užitkovostí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů