Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000257" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000257 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/18256.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18256.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare carcass traits and quality of meat in different genotypes of pigs. A total of 80 animals were included in the experiment, 20 pigs of native breed Prestice Black-Pied breed (PBP), 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Duroc x Pietrain) pigs (DPN) and 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Large White sire line x Pietrain) boars (LWPN). PBP pigs showed higher content of intamuscular fat (P≤0.01) and backfat thickness (P≤0.01), lower lean meat content and drip loss value (P≤0.001) than the DPN and LWPN hybrids. The value of pH45,24 was higher (P≤0.05; P≤0.01) in PBP pigs.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare carcass traits and quality of meat in different genotypes of pigs. A total of 80 animals were included in the experiment, 20 pigs of native breed Prestice Black-Pied breed (PBP), 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Duroc x Pietrain) pigs (DPN) and 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Large White sire line x Pietrain) boars (LWPN). PBP pigs showed higher content of intamuscular fat (P≤0.01) and backfat thickness (P≤0.01), lower lean meat content and drip loss value (P≤0.001) than the DPN and LWPN hybrids. The value of pH45,24 was higher (P≤0.05; P≤0.01) in PBP pigs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    15-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus