Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000257" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000257 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18256.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18256.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to compare carcass traits and quality of meat in different genotypes of pigs. A total of 80 animals were included in the experiment, 20 pigs of native breed Prestice Black-Pied breed (PBP), 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Duroc x Pietrain) pigs (DPN) and 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Large White sire line x Pietrain) boars (LWPN). PBP pigs showed higher content of intamuscular fat (P≤0.01) and backfat thickness (P≤0.01), lower lean meat content and drip loss value (P≤0.001) than the DPN and LWPN hybrids. The value of pH45,24 was higher (P≤0.05; P≤0.01) in PBP pigs.
Název v anglickém jazyce
Meat quality of indigenous Prestice Black-Pied pig and commercial hybrid pigs
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare carcass traits and quality of meat in different genotypes of pigs. A total of 80 animals were included in the experiment, 20 pigs of native breed Prestice Black-Pied breed (PBP), 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Duroc x Pietrain) pigs (DPN) and 30 of hybrid combination (Large White x Landrace) x (Large White sire line x Pietrain) boars (LWPN). PBP pigs showed higher content of intamuscular fat (P≤0.01) and backfat thickness (P≤0.01), lower lean meat content and drip loss value (P≤0.001) than the DPN and LWPN hybrids. The value of pH45,24 was higher (P≤0.05; P≤0.01) in PBP pigs.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
12
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
15-18
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—