Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55972" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55972 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this paper was to determine the effect of the MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on selected meat quality traits in crossbred pigs. The observation of these effects on the total amount of 20 indicators of meat quality traits was carried out on asample of 124 slaughter pigs of cross-breed combinations Pietrain x (Large WhiteD x Landrace) and (Large WhiteS x Duroc) x (Large WhiteD x Landrace), all tested at the Test and Experiment Station of the Czech University of Life Sciences, Prague. The MYOG gene was discovered to have a significant effect on the water content in the ham and shoulder and on the intramuscular fat content in the shoulder. Concerning the MYF4 locus, the pigs of the AA genotype showed a higher content of intramuscular fat (P <0.01) than the pigs of the BB genotype. The MYOD1 gene had a statistically significant effect on the water content in the ham and loin and on the muscle area of the belly (the belly fat share). Also, regarding the MYOD1 locus, the pigs o

  • Název v anglickém jazyce

    The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this paper was to determine the effect of the MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on selected meat quality traits in crossbred pigs. The observation of these effects on the total amount of 20 indicators of meat quality traits was carried out on asample of 124 slaughter pigs of cross-breed combinations Pietrain x (Large WhiteD x Landrace) and (Large WhiteS x Duroc) x (Large WhiteD x Landrace), all tested at the Test and Experiment Station of the Czech University of Life Sciences, Prague. The MYOG gene was discovered to have a significant effect on the water content in the ham and shoulder and on the intramuscular fat content in the shoulder. Concerning the MYF4 locus, the pigs of the AA genotype showed a higher content of intramuscular fat (P <0.01) than the pigs of the BB genotype. The MYOD1 gene had a statistically significant effect on the water content in the ham and loin and on the muscle area of the belly (the belly fat share). Also, regarding the MYOD1 locus, the pigs o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY

  • ISSN

    1684-5315

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    88

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    15405-15409

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus