The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55972" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55972 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this paper was to determine the effect of the MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on selected meat quality traits in crossbred pigs. The observation of these effects on the total amount of 20 indicators of meat quality traits was carried out on asample of 124 slaughter pigs of cross-breed combinations Pietrain x (Large WhiteD x Landrace) and (Large WhiteS x Duroc) x (Large WhiteD x Landrace), all tested at the Test and Experiment Station of the Czech University of Life Sciences, Prague. The MYOG gene was discovered to have a significant effect on the water content in the ham and shoulder and on the intramuscular fat content in the shoulder. Concerning the MYF4 locus, the pigs of the AA genotype showed a higher content of intramuscular fat (P <0.01) than the pigs of the BB genotype. The MYOD1 gene had a statistically significant effect on the water content in the ham and loin and on the muscle area of the belly (the belly fat share). Also, regarding the MYOD1 locus, the pigs o
Název v anglickém jazyce
The impact of MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on meat quality traits in crossbred pigs
Popis výsledku anglicky
The objective of this paper was to determine the effect of the MYOG, MYF6 and MYOD1 genes on selected meat quality traits in crossbred pigs. The observation of these effects on the total amount of 20 indicators of meat quality traits was carried out on asample of 124 slaughter pigs of cross-breed combinations Pietrain x (Large WhiteD x Landrace) and (Large WhiteS x Duroc) x (Large WhiteD x Landrace), all tested at the Test and Experiment Station of the Czech University of Life Sciences, Prague. The MYOG gene was discovered to have a significant effect on the water content in the ham and shoulder and on the intramuscular fat content in the shoulder. Concerning the MYF4 locus, the pigs of the AA genotype showed a higher content of intramuscular fat (P <0.01) than the pigs of the BB genotype. The MYOD1 gene had a statistically significant effect on the water content in the ham and loin and on the muscle area of the belly (the belly fat share). Also, regarding the MYOD1 locus, the pigs o
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
ISSN
1684-5315
e-ISSN
—
Svazek periodika
88
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
15405-15409
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—