Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Namibii
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000211" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000211 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/19:80706
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19208.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19208.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chov, produkce a zpracování masa nedomestikovaných zvířat v Namibii
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem předloženého příspěvku je popsat systém chovu nedomestikovaných živočišných druhů v Namibii včetně jejich odlovu, zpracování masa a produkce masných výrobků. Namibie je země s velmi nízkou hustotou obyvatelstva a nízkým úhrnem ročních srážek. Díky těmto podmínkám farmový chov divokých zvířat představuje velmi efektivní způsob jak zajistit nutričně vysoce hodnotné potraviny, přispět k vytváření pracovních příležitostí ve venkovských regionech a zároveň významným způsobem napomoci k udržení druhové rozmanitosti zejména u původních býložravců. Masný průmysl čelí řadě výzev, po jejichž zvládnutí má perspektivy k exportu masa a masných výrobků do řady světových zemí.
Název v anglickém jazyce
Wildlife ranching, game meat production and processing in Namibia
Popis výsledku anglicky
The objective of this article was to describe the wildlife ranching and game meat production and processing in Namibia. The wildlife ranching industry in this very dry country is a dynamically developing sector of livestock that significantly contributes to food production, job creation, conservation of herbivores and overall biodiversity in sparsely populated country. Namibia’s meat industry faces challenges in developing meat processing for the possibility of exporting products to many countries around the world.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
7
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
23-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—