Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah škrobu ve výkalech a hodnocení narušení zrna

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000152" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000152 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/20148.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/20148.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah škrobu ve výkalech a hodnocení narušení zrna

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek představuje návrh řešení problematiky ztrát zrna, resp. škrobu, které jsou způsobené špatnou technologií, případně špatným seřízením techniky. Popisuje možné postupy při hodnocení narušení škrobu u zrna a základní metody hodnocení kvality kukuřičné siláže a složení TMR. Stupeň narušení kukuřičného zrna v řezance se doporučuje hodnotit nejen mokrou cestou, která je nejrychlejší, dále také promýváním výkalů na sítech. Nejpřesnější hodnoty se získají v laboratoři stanovením hodnot narušení zrna siláži metodou CSPS (Corn Silage Procesing Score). Je založena na stanovení podílu škrobu, který projde sítem 4,75 mm a celkovém obsahu škrobu v kukuřičné siláži.

  • Název v anglickém jazyce

    Starch content in faeces and evaluation of grain disturbance

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents a proposal for solving the problem of grain losses, resp. starch, which are caused by poor technology or poor adjustment of technology. It describes possible procedures for the evaluation of starch damage in grain and the basic methods for evaluating the quality of corn silage and the composition of TMR. It is recommended to evaluate the degree of corn grain disturbance in the cut, not only by the wet method, which is the fastest, but also by washing the faeces on sieves. The most accurate values are obtained in the laboratory by determining the grain disturbance values of the silage by the CSPS (Corn Silage Processing Score) method. It is based on the determination of the proportion of starch that passes through the 4.75 mm sieve and the total starch content in the maize silage.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Aplikace precizního zemědělství v celém procesu od výroby siláží až po krmení skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů