Jak zajistit vhodnou fermentaci v silážích a v bachoru dojnic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F20%3AN0000176" target="_blank" >RIV/00027014:_____/20:N0000176 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027014:_____/20:N0000175
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/20170.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/20170.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jak zajistit vhodnou fermentaci v silážích a v bachoru dojnic
Popis výsledku v původním jazyce
Fermentace při silážování píce i fermentace hotové siláže v bachoru přežvýkavců jsou biochemické procesy, ovlivňované velkým množstvím faktorů, které jsou navíc vzájemně provázané. Oba procesy lze ovlivnit přídavkem různých aditiv, které podporují vhodnou fermentaci, potlačují rozvoj nepříznivých mikroorganismů nebo upravují prostředí, ve kterém fermentace probíhá. Oba procesy jsou v knize podrobně popsány. Oba procesy jsou podloženy i vlastním výzkumem autorů knihy.
Název v anglickém jazyce
How to Ensure Suitable Fermentation in Silages and Rumen
Popis výsledku anglicky
Fermentation in forage silage and fermentation of finished silage in the rumen of ruminants are biochemical processes, influenced by a large number of factors, which are also interrelated. Both processes can be influenced by adding various additives that promote suitable fermentation, suppress the development of unfavorable microorganisms or modify the environment in which the fermentation takes place. Both processes are described in detail in the book. Both processes are based on the authors’ own research.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-88351-14-6
Počet stran knihy
78
Název nakladatele
Agrární komora České republiky
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—