Luskoviny a jejich využití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F24%3A10006167" target="_blank" >RIV/00027014:_____/24:10006167 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vuzv.cz/_privat/24185.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/24185.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Luskoviny a jejich využití
Popis výsledku v původním jazyce
Dne 5. prosince 2024 se ve Výzkumném ústavu živočišné výroby v. v. i. uskutečnil workshop „Luskoviny a jejich využití“ pořádané pracovníky oddělení výživy a krmení hospodářských zvířat a Českou akademií zemědělských věd, kde byly představeny výsledky řešení projektů „Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu (NAZV; QK21010344)“ a „Dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace (MZE-RO0723)“. Byly uvedeny přednášky: „Kvalitativní parametry hrachu, bobu, lupiny úzkolisté a žluté z pokusů ve VÚŽV“; „Výsledky pokusu s bobem v Cetkovicích“; „Předběžné výsledky pokusů na luskovinách na pracovišti NutriVet, s.r.o. ve Velkých Opatovicích“; „Kvalitativní parametry píce pohanky a béru pěstovaných jako meziplodiny“ a „Výnosový potenciál píce amarantu – porovnání dvou let pěstování“.
Název v anglickém jazyce
Legumes and their uses
Popis výsledku anglicky
On December 5, 2024, the Institute of Animal Science held a workshop "Legumes and their uses" organized by the staff of the Department of Animal Feeding and Nutrition and the Czech Academy of Agricultural Sciences, where the results of the projects "Domestic Protein Crops in Cattle Nutrition (NAZV; QK21010344)" and "Long-term Conceptual Development of a Research Organization (MZE-RO0723)" were presented. The lectures were: "Qualitative parameters of peas, broad beans, narrow-leaved and yellow lupins from experiments at the IAS"; "Results of the experiment with broad beans in Cetkovice"; "Preliminary results of experiments on legumes at the NutriVet, s.r.o. workplace in Velké Opatovice"; "Qualitative parameters of buckwheat and foxteil millet forage grown as catch crops" and "Yield potential of amaranth forage - comparison of two years of cultivation".
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010344" target="_blank" >QK21010344: Domácí bílkovinné plodiny ve výživě skotu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
VÚŽV, v.v.i.; Praha Uhříněves
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
29
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce