Online Database of Rheological nad Mechanical Properties of Foods
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000022" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Online Database of Rheological nad Mechanical Properties of Foods
Popis výsledku v původním jazyce
This contribution describes an online database of numerical values of selected rheological and mechanical properties of foods. The database is a part of a database of physical properties of foods that was constructed in order to provide an easy access todata for food engineers. The collected data includes density, viscosity, elasticity modulus and further about 50 properties for over 600 foods materials. Each entry consists of a bibliographic reference and tables describing the measured food in terms of composition and structure. To this tables may be attached describing the measurement method used with assessment of the quality of the measured data and a matrix of the numerical values of the given physical property listed as a function of independentvariables such as temperature, shear rate, pressure or composition parameters. The roganisation and management of the database and the process of collecting data are also presented in this paper. are also prese
Název v anglickém jazyce
Online Database of Rheological nad Mechanical Properties of Foods
Popis výsledku anglicky
This contribution describes an online database of numerical values of selected rheological and mechanical properties of foods. The database is a part of a database of physical properties of foods that was constructed in order to provide an easy access todata for food engineers. The collected data includes density, viscosity, elasticity modulus and further about 50 properties for over 600 foods materials. Each entry consists of a bibliographic reference and tables describing the measured food in terms of composition and structure. To this tables may be attached describing the measurement method used with assessment of the quality of the measured data and a matrix of the numerical values of the given physical property listed as a function of independentvariables such as temperature, shear rate, pressure or composition parameters. The roganisation and management of the database and the process of collecting data are also presented in this paper. are also prese
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006634" target="_blank" >EP0960006634: Fyzikální metody sledování kvality potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the XIIth Int. Congress on Rheology
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
The Robert Gordon University, Aberdeen, UK
Místo vydání
Cambridge, UK
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—