Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Počítačově řízená laboratorní odparka Armfield

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000028" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000028 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Počítačově řízená laboratorní odparka Armfield

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Počítačové řízení odparky Armfield umožňuje studium odpařování na základě přesného řízení rozhodujících parametrů topné páry. Pro tento účel byla také odparka přizpůsobena a upravena pro připojení adekvátního vyvíječe páry, ventilů a jejich zapojení. Pronavrženou cirkulaci kondenzátu bylo užito zařízení na úpravu vody potřebné kvality. Umožňuje studovat vliv skokových změn vstupních veličin na průběh procesu. Byly testovány vzorky cukerných šťáv s přírodními extrakty, odpařování surové cukrové šťávy aporovnávány neupravené a mikrofiltrovatelné šťávy.

  • Název v anglickém jazyce

    Computer controlled laboratory evaporator Armfield

  • Popis výsledku anglicky

    The PC control system of the Armfield evaporator makes the possibility to studying the evaporating on the basis of precise control of the deciding parameters of the heat steam. The evaporator is also modyfied and adapted for this reason, so as for the connecting of the adequate steam generator and for the connecting of the valves. For the designed circulation of the condensate was the equipment for the water adjusting used. This makes the possibility to studying of the input parameters within the process runing. The samples of sugar juices with the nature extracts were tested, so were the evaporating of the raw juices. The non-adjusted sugar juices and the juices suited for the microfiltering were comparised.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006258" target="_blank" >EP0960006258: Technicko-technologický park VÚPP-FPBT VŠCHT-FSI ČVUT Praha-prostředek výzkumu nových technologií a techniky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů