Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant activity of buckwheat leaves. Biologically-active phytochemicals in food.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F01%3A00000038" target="_blank" >RIV/00027022:_____/01:00000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant activity of buckwheat leaves. Biologically-active phytochemicals in food.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidant activity of buckwheat leaves in concentration of 0-15 % was tested using Schaal oven test at 70°C with gravimetric indication and Oxipres method with initial pressure 0.5 MPa and temperature 100°C. Lard was used as lipid substrate. Protectionfactors increased with increasing leaves amount and reached value 4.1 for 15 % leaves addition. The results of both testing methods were comparable. Statistically significant relationships between total phenolics contents as well as rutin contents and antioxidant activities of buckwheat samples were found. No such relationship existed between tocol contents and antioxidant activities of the tested samples. Besides the model samples real biscuits with 30 % fat content and with 0-15 % buckwheat leaves addition (related to fat content) were prepared and their antioxidant activities determined by Oxipres method. Protection factor rose with increasing leaves addition, the value found for 15 % leaves addition amounted to 1.6. n, the value fo

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant activity of buckwheat leaves. Biologically-active phytochemicals in food.

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidant activity of buckwheat leaves in concentration of 0-15 % was tested using Schaal oven test at 70°C with gravimetric indication and Oxipres method with initial pressure 0.5 MPa and temperature 100°C. Lard was used as lipid substrate. Protectionfactors increased with increasing leaves amount and reached value 4.1 for 15 % leaves addition. The results of both testing methods were comparable. Statistically significant relationships between total phenolics contents as well as rutin contents and antioxidant activities of buckwheat samples were found. No such relationship existed between tocol contents and antioxidant activities of the tested samples. Besides the model samples real biscuits with 30 % fat content and with 0-15 % buckwheat leaves addition (related to fat content) were prepared and their antioxidant activities determined by Oxipres method. Protection factor rose with increasing leaves addition, the value found for 15 % leaves addition amounted to 1.6. n, the value fo

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960006255" target="_blank" >EP0960006255: Rozvoj funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of EUROFOODCHEM XI

  • ISBN

    0-85404-806-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    249-253

  • Název nakladatele

    Pfannhauser W., Fenwick

  • Místo vydání

    Norwich UK

  • Místo konání akce

    Norwich

  • Datum konání akce

    26. 9. 2001

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku