Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F03%3A8P007090" target="_blank" >RIV/00027022:_____/03:8P007090 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.
Název v anglickém jazyce
Identification of selected food constituents of animal origin
Popis výsledku anglicky
It was verified of possibilities to identify respective kinds of meats (pork, beef, lamb, horse, chicken, duck and turkey) by electrophoretic methods.Identification of this kinds of meat is possible. Usual ingredients of plant origin to meat products arenot exactly identificable but their presence doesn´t matter identification of origin of meat. The same situation is with cooked meat but identification is worse with higher temperature and time of action.In the case of mixture of meat is impossible to identificate individual kinds not even during mild thermal action.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-6-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
68-71
Název nakladatele
VÚPP
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
26. 5. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—