Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F03%3A8P007090" target="_blank" >RIV/00027022:_____/03:8P007090 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Identifikace vybraných složek živočišného původu v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla ověřena možnost identifikace jednotlivých druhů masa (vepřové, hovězí, jehněčí, koňské kuřecí, kachní a krůtí) elektroforetickými metodami. Ukázalo se, že jednotlivé druhy jsou těmito metodami identifikovatelné.Obvyklé přísady rostlinného typu do masných výrobků nejsou přesně identifikovatelné, ale jejich přítomnost nevadí identifikaci původu masa. Toto se týká i tepelně opracovaného masa, kde však se možnost identifikace zhoršuje se stoupající teplotou při opracování a dobou působení tepla.Ve směsích masa nejsou jednotlivé druhy identifikovatelné ani při mírném tepelném opracování.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of selected food constituents of animal origin

  • Popis výsledku anglicky

    It was verified of possibilities to identify respective kinds of meats (pork, beef, lamb, horse, chicken, duck and turkey) by electrophoretic methods.Identification of this kinds of meat is possible. Usual ingredients of plant origin to meat products arenot exactly identificable but their presence doesn´t matter identification of origin of meat. The same situation is with cooked meat but identification is worse with higher temperature and time of action.In the case of mixture of meat is impossible to identificate individual kinds not even during mild thermal action.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-6-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    68-71

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    26. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku