Změny obsahu galaktosidů během klíčení a vysokotlakého zpracování semen cizrny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P009093" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P009093 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds
Popis výsledku v původním jazyce
The alfa-galactosides negatively affect of digestibility of grain legumes. The most effective way of alfa-galactosides decreasing is germination. The content of alfa-galactosides in chick-pea was decreased by 4 days germination up to 24% of original value in dry seeds. The 2 days germinated chick-pea seeds were treated by pressure 500 MPa for 10 minutes. The alfa-galactosides content was decreased by this treatment up to 31% of value before pressurisation and during 21 days storing decreased up to 7% ofvalue before pressurisation.
Název v anglickém jazyce
The Changes of alfa-galactosides during Germination and High Pressure Treatment of Chick-Pea Seeds
Popis výsledku anglicky
The alfa-galactosides negatively affect of digestibility of grain legumes. The most effective way of alfa-galactosides decreasing is germination. The content of alfa-galactosides in chick-pea was decreased by 4 days germination up to 24% of original value in dry seeds. The 2 days germinated chick-pea seeds were treated by pressure 500 MPa for 10 minutes. The alfa-galactosides content was decreased by this treatment up to 31% of value before pressurisation and during 21 days storing decreased up to 7% ofvalue before pressurisation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
41-44
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—