Databáze bezlepkových potravin a její úskalí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A00%3A_3219" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:00:_3219 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60197994:_____/05:00:_3219 RIV/61388971:_____/05:00:_3219 RIV/68405430:_____/05:00:_3219 RIV/68081715:_____/05:00:_3219
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Databáze bezlepkových potravin a její úskalí
Popis výsledku v původním jazyce
Príspevek seznámil s problémy, která jsou rešena u potravin vhodných pro bezlepkovou dietu z hlediska oznacování potravin podle Vyhlášky c.113/2005 Sb.. Tato vyhláška ukládá výrobcum potravin deklarovat alergenní složky potraviny, které jsou vyjmenoványvpríloze vyhlášky. U bezlepkových potravin je pozornost zamerena na deklaraci složek, které pocházejí z pšenice a ostatních pro celiaky nevhodných obilovin
Název v anglickém jazyce
Database of gluten-free foodstuffs and its crag
Popis výsledku anglicky
The conctributions included achieved results in gluten-gree diet problems: change symptoms of celiakie at children, gluten and automunital disease, imunopathogenical mechanism celiakie, production of gluten-free food, new food legislation and its resultfor patient and gluten content in foodstuff control.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Hodnocení bezpečnosti potravin pro bezlepkovou dietu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—