Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P006813" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P006813 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá metodou PCR pro detekci kravského mléka v kozích sýrech. Detekční limit metody 1% byl určen za použití modelových vzorků obsahujících definovaná množství kravských a kozích sýrů. Metoda byla použita ke kontrole deklarovaného složení u 17vzorků kozích sýrů z tržní sítě. Přídavek kravského mléka byl detekován ve 3 vzorcích. Metoda je vhodná pro specifickou a citlivou detekci kravského mléka v kozích sýrech.
Název v anglickém jazyce
Application of PCR method for the detection of cow milk in goat´s cheeses
Popis výsledku anglicky
The article deals with a method based upon PCR for detection of cow milk in goat´s cheeses. Using model samples containing defined portions of cow and goat cheese, a detection limit of 1% was determined. The method was applied to 17 samples of goat´s cheese from the retail trade in order to verify the label statements. The cow milk components were detected in 3 samples. The method proved to be suitable for the specific and sensitiv detection of cow milk in goat cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Celostátní přehlídka sýrů 2005. Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2005.
ISBN
80-86238-48-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
155-159
Název nakladatele
Česká společnost chemická Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—