Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P006813" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P006813 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace metody PCR pro průkaz přítomnosti kravského mléka v kozích sýrech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá metodou PCR pro detekci kravského mléka v kozích sýrech. Detekční limit metody 1% byl určen za použití modelových vzorků obsahujících definovaná množství kravských a kozích sýrů. Metoda byla použita ke kontrole deklarovaného složení u 17vzorků kozích sýrů z tržní sítě. Přídavek kravského mléka byl detekován ve 3 vzorcích. Metoda je vhodná pro specifickou a citlivou detekci kravského mléka v kozích sýrech.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of PCR method for the detection of cow milk in goat´s cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with a method based upon PCR for detection of cow milk in goat´s cheeses. Using model samples containing defined portions of cow and goat cheese, a detection limit of 1% was determined. The method was applied to 17 samples of goat´s cheese from the retail trade in order to verify the label statements. The cow milk components were detected in 3 samples. The method proved to be suitable for the specific and sensitiv detection of cow milk in goat cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídka sýrů 2005. Sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2005.

  • ISBN

    80-86238-48-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    155-159

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemická Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    1. 1. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku