Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PCR detekce kravského mléka v kozích a ovčích sýrech prodávaných v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P004645" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P004645 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PCR-Based Detection of Cow´s Milk in Goat and Sheep Cheeses Marketed in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A method based on the polymerase chain reaction (PCR) principle was validated for detecting cow´s milk in goat and sheep cheeses. The detection limit of the method (1%) was determined with model samples made from pure goat cheese with a defined additionof cheese made from cow´s milk.The method was applied in the analysis of 17 goat cheeses and 7 sheep cheeses obtained from retail trade. Products of Czech, Slovak, French, Dutch and Italien origin were examined. The presence of undeclared cow´s milk wasdetected in three kinds of goat ceese and in one of sheep cheese.

  • Název v anglickém jazyce

    PCR-Based Detection of Cow´s Milk in Goat and Sheep Cheeses Marketed in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    A method based on the polymerase chain reaction (PCR) principle was validated for detecting cow´s milk in goat and sheep cheeses. The detection limit of the method (1%) was determined with model samples made from pure goat cheese with a defined additionof cheese made from cow´s milk.The method was applied in the analysis of 17 goat cheeses and 7 sheep cheeses obtained from retail trade. Products of Czech, Slovak, French, Dutch and Italien origin were examined. The presence of undeclared cow´s milk wasdetected in three kinds of goat ceese and in one of sheep cheese.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    127-132

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus