Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sterilované sušené vaječné bílky pro masné výrobky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P006680" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P006680 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sterilované sušené vaječné bílky pro masné výrobky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sušený vaječný bílek zbavený všech mikroorganismů se zvýšenou pevností gelu je ideálním plnohodnotným zdrojem bílkovin živočišného původu v masných výrobcích vyšší kvalitativní třídy. Tím, že se vyznačuje vyšší pevností gelu, je třeba k dosažení stejnéhovlivu na texturu o 30 % menší dávky než u běžného sušeného bílku. I ve snížené dávce je používán ke zvýšení vazby vody v díle a tím přispívá ke zlepšení konzistence a nutriční hodnoty výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Sterile dried egg whites for meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Dried egg white decontaminated from all microorganisms with enhanced gel strength is ideal valuable source of proteins of animal origin in meat products of higher quality class. Higher gel strength enables to lower its amount by 30 % to get the same texture in comparison with standard dried egg whites. Also lowered dose can enhance the water bonding capacity and consistency and nutrition value of meat products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE1026" target="_blank" >QE1026: Nové technologie zpracování vaječné suroviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    42-43

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus