Sterilované sušené vaječné bílky pro masné výrobky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P006680" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P006680 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sterilované sušené vaječné bílky pro masné výrobky
Popis výsledku v původním jazyce
Sušený vaječný bílek zbavený všech mikroorganismů se zvýšenou pevností gelu je ideálním plnohodnotným zdrojem bílkovin živočišného původu v masných výrobcích vyšší kvalitativní třídy. Tím, že se vyznačuje vyšší pevností gelu, je třeba k dosažení stejnéhovlivu na texturu o 30 % menší dávky než u běžného sušeného bílku. I ve snížené dávce je používán ke zvýšení vazby vody v díle a tím přispívá ke zlepšení konzistence a nutriční hodnoty výrobku.
Název v anglickém jazyce
Sterile dried egg whites for meat products
Popis výsledku anglicky
Dried egg white decontaminated from all microorganisms with enhanced gel strength is ideal valuable source of proteins of animal origin in meat products of higher quality class. Higher gel strength enables to lower its amount by 30 % to get the same texture in comparison with standard dried egg whites. Also lowered dose can enhance the water bonding capacity and consistency and nutrition value of meat products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QE1026" target="_blank" >QE1026: Nové technologie zpracování vaječné suroviny</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
neuveden
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
42-43
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—