Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P008500" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P008500 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití
Popis výsledku v původním jazyce
U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdrženýchvýsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.
Název v anglickém jazyce
Processing characteristics of new plum cultivars for food production
Popis výsledku anglicky
Fermentable sugars (glucose, fructose and sucrose), sorbitol, dry matter content and titrable acidity were monitored in fruits of 17 plum cultivars from the harverst 2004-2005. Prunes and damson-cheeses were prepared from the fruits and tasting by expert´s commission. Based on obteind results the cultivars ´Italien prune´,´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´and ´Chrudimer´were most suitable for future processing in prunes and damson-cheeses.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
63-67
Název nakladatele
Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—