Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P008500" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P008500 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpracovatelské charakteristiky nových odrůd slivoní pro různé potravinářské použití

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U 17 odrůd slivoní ze sklizní 2004-2005 byly stanoveny zkvasitelné cukry (glukosa, fruktosa a sacharosa), sorbitol, sušina a titrační acidita. Z plodů byly též připraveny a komisionálně senzoricky hodnoceny sušené švestky a povidla. Na základě obdrženýchvýsledků byly pro následné zpracování na sušené plody a povidla nejvhodnější odrůdy ´Švestka domácí´, ´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´ a ´Chrudimer´.

  • Název v anglickém jazyce

    Processing characteristics of new plum cultivars for food production

  • Popis výsledku anglicky

    Fermentable sugars (glucose, fructose and sucrose), sorbitol, dry matter content and titrable acidity were monitored in fruits of 17 plum cultivars from the harverst 2004-2005. Prunes and damson-cheeses were prepared from the fruits and tasting by expert´s commission. Based on obteind results the cultivars ´Italien prune´,´Anna Spath´, ´Elena´, ´President´and ´Chrudimer´were most suitable for future processing in prunes and damson-cheeses.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Využití syrovátky obohacené laktulosou pomocí isomerace v ní přítomné laktosy pro výrobu funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    63-67

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku