Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004017 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/06:E0004017 RIV/00027022:_____/06:#0000012 RIV/00027022:_____/06:8P003585
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití
Popis výsledku v původním jazyce
Rozšíření pohanky je součástí projektu"Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilovin". Pozornost byla zaměřena na charakteristiku pohanky jako výchozí potravinářské suroviny, dále na přípravu pohankových sladů a pufované pohanky. Z pohanky a pohankového sladu byly připraveny vločky a mouky, které byly aplikovány do různých typů výrobků. Byla provedena senzorická analýza a stanoveno základní složení vybraných výrobků.
Název v anglickém jazyce
Nutritional evaluation of buckwheat and its use in foods
Popis výsledku anglicky
Wider utilization of buckwheat is a part of the project ? Development of foods and food supplements based on cereals''. The work was mainly focused on the characteristic of buckwheat from the point of view of raw material, then on the preparation of buckwheat malt and puffed buckwheat. The flakes and flour were prepared from the buckwheat and buckwheat malt, which were applied into various kinds of food. The sensory evaluation was carried out and basic composition was determined.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXXVII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
95-99
Název nakladatele
VÚPP ČSCH
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—