Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004017 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/06:E0004017 RIV/00027022:_____/06:#0000012 RIV/00027022:_____/06:8P003585

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnocení pohanky a její potravinářské využití

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rozšíření pohanky je součástí projektu"Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilovin". Pozornost byla zaměřena na charakteristiku pohanky jako výchozí potravinářské suroviny, dále na přípravu pohankových sladů a pufované pohanky. Z pohanky a pohankového sladu byly připraveny vločky a mouky, které byly aplikovány do různých typů výrobků. Byla provedena senzorická analýza a stanoveno základní složení vybraných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional evaluation of buckwheat and its use in foods

  • Popis výsledku anglicky

    Wider utilization of buckwheat is a part of the project ? Development of foods and food supplements based on cereals''. The work was mainly focused on the characteristic of buckwheat from the point of view of raw material, then on the preparation of buckwheat malt and puffed buckwheat. The flakes and flour were prepared from the buckwheat and buckwheat malt, which were applied into various kinds of food. The sensory evaluation was carried out and basic composition was determined.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVII.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    95-99

  • Název nakladatele

    VÚPP ČSCH

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku