Malts as new component of gluten-free bakery products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001060" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001060 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/14:00000519
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Malts as new component of gluten-free bakery products
Popis výsledku v původním jazyce
There were performed extended nutricious analyses of malts, made of as well known as few utilisated gluten free raw materials. Analysed were malts from buckwheat, corn, millet, amaranth, teff, quinoa, and sorghum. Malts produced from naked oats were alsoanalysed, because oat is regarded as gluten-free in Scandinavia for example. From these malts were prepared in the laboratory bakery products . Breds and pastry with buckwheat and oats malts were preparde also in the Bakery Factory Jizerské pekárny Česká Lípa. Malts as component improve nutricious and sensoric quality of gluten-free bread and pastry.
Název v anglickém jazyce
Malts as new component of gluten-free bakery products
Popis výsledku anglicky
There were performed extended nutricious analyses of malts, made of as well known as few utilisated gluten free raw materials. Analysed were malts from buckwheat, corn, millet, amaranth, teff, quinoa, and sorghum. Malts produced from naked oats were alsoanalysed, because oat is regarded as gluten-free in Scandinavia for example. From these malts were prepared in the laboratory bakery products . Breds and pastry with buckwheat and oats malts were preparde also in the Bakery Factory Jizerské pekárny Česká Lípa. Malts as component improve nutricious and sensoric quality of gluten-free bread and pastry.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 10th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-70-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
121-125
Název nakladatele
Czech Chemical Society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
1. 1. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000358813100034