Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000245" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000245 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/11:#0000639

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnocení sladů z obilovin a pseudoobilovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly provedeny nutriční analýzy sedmi druhů ječných sladů (diastatického,mnichovského, plzeňského, karamelového, tmavého karamelového, barvícího), žitného, 3 druhů pšeničného (pšeničný, diastatický, karamelový) a 3 druhů pohankového (diastatický, hvozděný při 105°C a karamelového) sladu. Byla stanovena i antioxidační aktivita sladů metodou DPPH+ a FRAP a obsah celkových polyfenolů. Analyzované slady budou využity ve spolupráci s pekárenským závodem pro zlepšení nutričních, senzorických a texturních vlastností chleba a pečiva. Klíčová slova: slady, nutriční hodnocení, antioxidační aktivita, celkové polyfenoly

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional evaluation of malts, made from cereals and pseudocereals

  • Popis výsledku anglicky

    There were realized nutritional analyses of seven types of barley malts /diastatic, munich, pilsner, caramel, dark caramel, ingrained), rye, three types of wheat malt (wheat, diastatic, caramel) and three types of buckwheat (diastatic, dried at 105°C andcaramel) malt. There were determined also antioxidant activity of malts by methods DPPH+ and FRAP and content of total polyphenols. Analysed malts will be utilised to improve of nutritional, sensory and texture quality of breads and pastry with cooperation of bakery factory.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    133-136

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus