Vliv odrůdy ječmene na kvalitu karamelového sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00104067" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00104067 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv odrůdy ječmene na kvalitu karamelového sladu
Popis výsledku v původním jazyce
V letech 2004-2005 byl sledován vliv chemického složení zrna ječmene odrůd Malz a Jersey na kvalitu karamelového sladu. Prokázalo se, že s růstem relativního extraktu se zvyšuje barva karamelového sladu. Bylo zjištěno, že na barvu má velký vliv i vláha sladu. Zrno ječmene odrůdy Jersey zcukřovalo snadněji než u odrůdy Malz. Odrůda ječmene Jersey je pro výrobu karamelového sladu vhodnější.
Název v anglickém jazyce
THE INFLUENCE OF BARLEY VARIETY ON THE QUALITY OF CARAMEL MALT
Popis výsledku anglicky
In years 2004 and 2005 was monitored the influence of chemical composition of the barley grains of varieties Jersey and Malz on the quality of caramel malt. We found that colour of caramel malt was increased with growth of relative extract. High influence of malt moisture on the colours of caramel malt was detected. Barley grains of variety Jersey saccharificated more easily than grains of variety Malz. The variety Jersey is more suitable for production of caramel malt.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet'06 Agro - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
80-7157-999-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
98-98
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—