HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F15%3A00434128" target="_blank" >RIV/68081715:_____/15:00434128 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01" target="_blank" >10.1094/ASBCJ-2015-0107-01</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties
Popis výsledku v původním jazyce
The individual representation of barley grain proteins plays a key role in the quality of malt as well as beer. In addition, specific proteins can be used for the discrimination of barley cultivars. Thus, the determination of protein pattern is crucial in many biochemical studies. Several European barley cultivars were examined in this work. Spring barley malting varieties Tolar, Malz, Bojos and Blaník are significantly asserted in the malting and brewing industry in countries of the Central and EasternEurope, and they were recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer with the Protected Geographical Indication. The protein contents of these cultivars were compared with Jersey variety (intended for malt export) and AF Lucius (non-malting hull-less cultivar).
Název v anglickém jazyce
HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties
Popis výsledku anglicky
The individual representation of barley grain proteins plays a key role in the quality of malt as well as beer. In addition, specific proteins can be used for the discrimination of barley cultivars. Thus, the determination of protein pattern is crucial in many biochemical studies. Several European barley cultivars were examined in this work. Spring barley malting varieties Tolar, Malz, Bojos and Blaník are significantly asserted in the malting and brewing industry in countries of the Central and EasternEurope, and they were recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer with the Protected Geographical Indication. The protein contents of these cultivars were compared with Jersey variety (intended for malt export) and AF Lucius (non-malting hull-less cultivar).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GPP503%2F12%2FP395" target="_blank" >GPP503/12/P395: Hledání glykosylovaných alergenů u potravinářsky významných rostlin pomocí moderních proteomických nástrojů</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the American Society of Brewing Chemists
ISSN
0361-0470
e-ISSN
—
Svazek periodika
73
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
71-77
Kód UT WoS článku
000350833800007
EID výsledku v databázi Scopus
—