Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F15%3A00434128" target="_blank" >RIV/68081715:_____/15:00434128 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0107-01" target="_blank" >10.1094/ASBCJ-2015-0107-01</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The individual representation of barley grain proteins plays a key role in the quality of malt as well as beer. In addition, specific proteins can be used for the discrimination of barley cultivars. Thus, the determination of protein pattern is crucial in many biochemical studies. Several European barley cultivars were examined in this work. Spring barley malting varieties Tolar, Malz, Bojos and Blaník are significantly asserted in the malting and brewing industry in countries of the Central and EasternEurope, and they were recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer with the Protected Geographical Indication. The protein contents of these cultivars were compared with Jersey variety (intended for malt export) and AF Lucius (non-malting hull-less cultivar).

  • Název v anglickém jazyce

    HPLC bottom-up MS-based proteomics for mapping of specific proteins in several European spring barley varieties

  • Popis výsledku anglicky

    The individual representation of barley grain proteins plays a key role in the quality of malt as well as beer. In addition, specific proteins can be used for the discrimination of barley cultivars. Thus, the determination of protein pattern is crucial in many biochemical studies. Several European barley cultivars were examined in this work. Spring barley malting varieties Tolar, Malz, Bojos and Blaník are significantly asserted in the malting and brewing industry in countries of the Central and EasternEurope, and they were recommended as the varieties suitable for the production of the Czech beer with the Protected Geographical Indication. The protein contents of these cultivars were compared with Jersey variety (intended for malt export) and AF Lucius (non-malting hull-less cultivar).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GPP503%2F12%2FP395" target="_blank" >GPP503/12/P395: Hledání glykosylovaných alergenů u potravinářsky významných rostlin pomocí moderních proteomických nástrojů</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the American Society of Brewing Chemists

  • ISSN

    0361-0470

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    71-77

  • Kód UT WoS článku

    000350833800007

  • EID výsledku v databázi Scopus