Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Morfologická, biologická a nutriční specifika bezpluchého ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004073" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004073 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/07:E0004073

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Morfologická, biologická a nutriční specifika bezpluchého ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Obsahem příspěvku je stručná charakteristika bezpluchého ječmene pro využití v potravinářství a výživě zvířat z pohledu morfologických, vegetačních a nutričních specifik v porovnání se standardními odrůdami s pluchatým zrnem. Příspěvek se dotýká původu ataxonomie, biologie, požadavků na prostředí, chemického složení a nutriční charakteristiky zrna s přihlédnutí k úrovni jakostních ukazatelů zrna pro potravinářské, krmné a další konečné využití, včetně poznatků o technologii zpracování ječného zrna. Závěrem je stručně shrnuta problematika dalšího výzkumu a šlechtění bezpluchého ječmene.

  • Název v anglickém jazyce

    Morphological, biological, and nutritious specificity of hulless barley.

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution gives brief characterization of hulless barley for food use and animal nutrition regarding morphological, vegetation and nutritional specificities as compared with standard cultivars with hulled grain. It also provides data on the originand taxonomy, biology, environmental requirements, chemical composition and nutritional characterization of grain with regard to a level of grain quality parameters for food, feed and other final use, including knowledge of processing barley grain. Finally, problems of further research and breeding of hulless barley are summarized.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3291" target="_blank" >QF3291: Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Ječmenářská ročenka 2007

  • ISBN

    80-86576-22-1

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    199-213

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    VÚPP

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly