Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkty zpracování zelí hlávkového červeného

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P002852" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P002852 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Produkty zpracování zelí hlávkového červeného

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva ? prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složekdo barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů.

  • Název v anglickém jazyce

    Products of processing of red cabbage

  • Popis výsledku anglicky

    Method of complex processing of red cabbage using wasteless technology for preparation of spray dried juice and fluid dried and desintegrated pressings. The powder of spray dried juice is the raw material for production of pH indicators and pigment components of paints and lacquers, cosmetics products and coloured edible coating of pharmaceutics and foof products. The pressings with high water binding capacity can be used in bakery, meat industry and as a supplement for food products used for reductiondiets. Extract recieved by acid extraction of pressings was spray dried for colouring of food products, particulary of beverages.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    359-361

  • Název nakladatele

    VÚPP, v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    21. 5. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku