Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P002852" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P002852 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkty zpracování zelí hlávkového červeného
Popis výsledku v původním jazyce
Je popsán postup komplexního zpracování zelí hlávkového červeného bezodpadovou technologií na sprejově sušenou šťávu a fluidně sušené a rozmělněné výlisky. Sprejově sušená šťáva ? prášek představuje surovinu pro výrobu pH indikátorů a pigmentových složekdo barev, laků, kosmetických výrobků, i barevného glazurovacího jedlého potahového obalu farmaceutických nebo potravinářských výrobků. Výlisky lze díky vysoké vaznosti vody využít v pečivárenství, v masném průmyslu a jako doplněk stravy určený pro redukční dietu. Extrakt z kyselé extrakce výlisků byl byl sprejově usušen na červený ve vodě rozpustný prášek, který lze využít k dobarvování potravin, zejména nápojů.
Název v anglickém jazyce
Products of processing of red cabbage
Popis výsledku anglicky
Method of complex processing of red cabbage using wasteless technology for preparation of spray dried juice and fluid dried and desintegrated pressings. The powder of spray dried juice is the raw material for production of pH indicators and pigment components of paints and lacquers, cosmetics products and coloured edible coating of pharmaceutics and foof products. The pressings with high water binding capacity can be used in bakery, meat industry and as a supplement for food products used for reductiondiets. Extract recieved by acid extraction of pressings was spray dried for colouring of food products, particulary of beverages.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků. XXXVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin.
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
359-361
Název nakladatele
VÚPP, v.v.i.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
21. 5. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—