Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční a senzorická kvalita vybraných naklíčených semen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3AE0004285" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:E0004285 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to examine changes of nutritional and sensory quality of sprouted alfalfa (Medicago sativa, L.) and radish (Raphanus sativus L.) seeds treated by high pressure during storage. Along with this, microbiological safety was also observed. Sprouted alfalfa and radish seeds in citric acid pickle, packed in transparent laminated bags PA/PE 80, were treated with 500 MPa pressure for 10 min. The processed seeds in bags were stored in a refrigerator for 21 days. The bags were sampled inregular intervals to perform analyses. Changes in the content of vitamin C, riboflavin, niacin and pantothenic acid were observed during storage in sprouted seeds. The content of carotenoids was also observed in sprouted radish seeds.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to examine changes of nutritional and sensory quality of sprouted alfalfa (Medicago sativa, L.) and radish (Raphanus sativus L.) seeds treated by high pressure during storage. Along with this, microbiological safety was also observed. Sprouted alfalfa and radish seeds in citric acid pickle, packed in transparent laminated bags PA/PE 80, were treated with 500 MPa pressure for 10 min. The processed seeds in bags were stored in a refrigerator for 21 days. The bags were sampled inregular intervals to perform analyses. Changes in the content of vitamin C, riboflavin, niacin and pantothenic acid were observed during storage in sprouted seeds. The content of carotenoids was also observed in sprouted radish seeds.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    High Pressure Research

  • ISSN

    0895-7959

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus