Nutriční a senzorická kvalita vybraných naklíčených semen
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3AE0004285" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:E0004285 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to examine changes of nutritional and sensory quality of sprouted alfalfa (Medicago sativa, L.) and radish (Raphanus sativus L.) seeds treated by high pressure during storage. Along with this, microbiological safety was also observed. Sprouted alfalfa and radish seeds in citric acid pickle, packed in transparent laminated bags PA/PE 80, were treated with 500 MPa pressure for 10 min. The processed seeds in bags were stored in a refrigerator for 21 days. The bags were sampled inregular intervals to perform analyses. Changes in the content of vitamin C, riboflavin, niacin and pantothenic acid were observed during storage in sprouted seeds. The content of carotenoids was also observed in sprouted radish seeds.
Název v anglickém jazyce
Nutritional and sensory quality of selected pressurized sprouted seeds
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to examine changes of nutritional and sensory quality of sprouted alfalfa (Medicago sativa, L.) and radish (Raphanus sativus L.) seeds treated by high pressure during storage. Along with this, microbiological safety was also observed. Sprouted alfalfa and radish seeds in citric acid pickle, packed in transparent laminated bags PA/PE 80, were treated with 500 MPa pressure for 10 min. The processed seeds in bags were stored in a refrigerator for 21 days. The bags were sampled inregular intervals to perform analyses. Changes in the content of vitamin C, riboflavin, niacin and pantothenic acid were observed during storage in sprouted seeds. The content of carotenoids was also observed in sprouted radish seeds.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
High Pressure Research
ISSN
0895-7959
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—