Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ELISA kit for determination of egg white proteins ? Collaborative study (Book of Abstracts, 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, November 4-6, 2009, Prague, Czech Republic, page 508, ISSN 978-80-7080-726-2)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000091" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000091 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    ELISA kit for determination of egg white proteins ? Collaborative study (Book of Abstracts, 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, November 4-6, 2009, Prague, Czech Republic, page 508, ISSN 978-80-7080-726-2)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A collaborative study in 10 laboratories was performed to prove the validation of ELISA method developed for quantitative egg white proteins (EWP) determination in foods. The ELISA kit used for this study is based on sheep polyclonal antibody. The kit does not produce any false positive results or cross-reactivity with broad range of food matrix with zero content of egg white proteins. All participants obtained Egg ELISA native kit with the SOP, samples and a results form. The study included 10 food samples (rice, mixture for yoghurt cake, farmer soup, egg pasta, 2 samples of red wine, a mixture for potato dumplings, a mixture for bread roll dumplings, a mixture for pancake, a pizza mixture and 6 flour mixtures. Four samples of blank food matrices showed EWP content lower than the first standard (EWP concentration 0.5 mg/kg). One food sample matrix with declared zero content of EWP revealed EWP content higher than standard 3 (15 mg kg).

  • Název v anglickém jazyce

    ELISA kit for determination of egg white proteins ? Collaborative study (Book of Abstracts, 4th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, November 4-6, 2009, Prague, Czech Republic, page 508, ISSN 978-80-7080-726-2)

  • Popis výsledku anglicky

    A collaborative study in 10 laboratories was performed to prove the validation of ELISA method developed for quantitative egg white proteins (EWP) determination in foods. The ELISA kit used for this study is based on sheep polyclonal antibody. The kit does not produce any false positive results or cross-reactivity with broad range of food matrix with zero content of egg white proteins. All participants obtained Egg ELISA native kit with the SOP, samples and a results form. The study included 10 food samples (rice, mixture for yoghurt cake, farmer soup, egg pasta, 2 samples of red wine, a mixture for potato dumplings, a mixture for bread roll dumplings, a mixture for pancake, a pizza mixture and 6 flour mixtures. Four samples of blank food matrices showed EWP content lower than the first standard (EWP concentration 0.5 mg/kg). One food sample matrix with declared zero content of EWP revealed EWP content higher than standard 3 (15 mg kg).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů