Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hroznová šťáva se sníženým obsahem sacharidů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000190" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000190 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hroznová šťáva se sníženým obsahem sacharidů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vylisovaná hroznová šťáva obsahuje cca 20% sacharidů, proto se ředí vodou. To vede k ztrátě chuti a vůně. Naše řešení spočívá v tom, že využijeme jednotlivé tekuté podíly hroznové šťávy s různým obsahem sacharidů. Kombinací těchto podílů dojdeme k produktu o nižším obsahu sacharidů se zachováním všech nutričních látek, vitamínů, aroma a chuti.

  • Název v anglickém jazyce

    Grape juice with lowered saccharide contents

  • Popis výsledku anglicky

    Grape juice contains about 20 % saccharides. Therefore it is diluted by water. This leads to the loss of flavour and taste. Our solution of the problem is based on utilisation of various fractions of grape juice with different saccharide contents. Combining of fractions we can get the product with lower saccharides content but saving nutrients, vitamines, aroma and flavour.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21423

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., CZ

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence