Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnocení tradičních českých pokrmů z brambor

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000215" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000215 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027251:_____/10:#0000346

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnocení tradičních českých pokrmů z brambor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tradiční české pokrmy z brambor - bramborová polévka, bramborák, bramborové placky, bramborové knedlíky, chlupaté knedlíky a škubánky s mákem - byly pokusně připraveny dle tradiční receptury a charakterizovány z hlediska obsahu vody, popela, bílkovin, aminokyselin, tuku, cholesterolu, mastných kyselin, sacharidů, vlákniny potravy, vitaminů C, B1, B2, B6, niacinu, kyseliny pantothenové, vitaminu E, vitaminu A a beta-karotenu, vápníku, železa, draslíku, hořčíku, sodíku, fosforu a zinku. Výsledky jsou součástí nově připravované České databáze složení potravin a byly zpracovány do formátu šablony umožňující charakterizaci, dokumentaci a skladování dat a jejich transfer.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional evaluation of Czech traditional dishes from potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    Traditional Czech dishes ? potato soup, pancakes from raw potatoes (bramborak), thin pancakes from cooked potatoes (bramborove placky), potato dumplings, dumplings from raw potatoes (chlupate knedliky) and mashed potatoes with poppy seed and sugar (skubanky) were experimentally prepared. Foods were analysed for water, ash, proteins, amino acids, fat, cholesterol, fatty acids, carbohydrates, dietary fibre, vitamins C, B1, B2, B6, niacin, pantothenic acid, vitamin E, vitamin A and beta-carotene, calcium,iron, potassium, magnesium, sodium, phosphorus and zinc. Results were documented in the format that allows characterization of the data, their storage and transport. Data were imputed into the newly built Czech Database of Food Composition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    N

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6- 2010

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus