Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové šťávy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000235" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000235 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/11:ZJNABI11
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové šťávy
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce je navrhnout nové směsné ovocno-zeleninové a zeleninové šťávy s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky. Další možnou variantou je využitízeleninových šťáv v kombinaci se sladkou syrovátkou. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita.
Název v anglickém jazyce
Enlargement of new vegetable and fruit-vegetable juices
Popis výsledku anglicky
The development of new mixed fruit-vegetable juices with less used vegetables as cabbage, celeriac and parsnip was the aim of research project. These juices could offer consumers new tasteful nutritionally interesting products. Other interesting possibility could be a preparation of vegetable juices in combination with sweet whey. The nutritional and sensory evaluations were carried out in juices prepared in laboratory. The contents of total phenolic compounds, ascorbic acid and antioxidant activity were as well determined.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
66
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
92-94
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—