Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové šťávy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000235" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000235 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:ZJNABI11

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Rozšíření nabídky o nové zeleninové a ovocno-zeleninové šťávy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je navrhnout nové směsné ovocno-zeleninové a zeleninové šťávy s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky. Další možnou variantou je využitízeleninových šťáv v kombinaci se sladkou syrovátkou. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita.

  • Název v anglickém jazyce

    Enlargement of new vegetable and fruit-vegetable juices

  • Popis výsledku anglicky

    The development of new mixed fruit-vegetable juices with less used vegetables as cabbage, celeriac and parsnip was the aim of research project. These juices could offer consumers new tasteful nutritionally interesting products. Other interesting possibility could be a preparation of vegetable juices in combination with sweet whey. The nutritional and sensory evaluations were carried out in juices prepared in laboratory. The contents of total phenolic compounds, ascorbic acid and antioxidant activity were as well determined.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    92-94

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus