Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

New vegetable and fruit-vegetable juices treated by high pressure, 49th EHPRG Conference, 28.8. ? 2.9.2011, Budapest, Hungary

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000244" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000244 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:ZOVEFR11

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New vegetable and fruit-vegetable juices treated by high pressure, 49th EHPRG Conference, 28.8. ? 2.9.2011, Budapest, Hungary

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to find sensory suitable combinations of not commonly used vegetables, i.e. cabbage, celeriac and parsnip, into mixed fruit ?vegetable juices, two-species vegetable juices and vegetable juices with whey. These juices might have the potential to offer consumers new, interesting, tasteful and nutritional products. Another interesting variation could be preparation of vegetable juices in combination with sweet whey. Nutritional and sensory evaluations were carried out using juicesprepared in laboratory. Total phenolic content, in addition to ascorbic acid and antioxidant activity, were determined. The developed juices with high nutritional value should increase very low fruit and vegetable consumption at the Czech population. Theprepared juices were high pressure pasteurized (410 MPa). This technique retains the desired levels of important nutritional substances, while being destructive to alive microbial cell structure and germination of spores.

  • Název v anglickém jazyce

    New vegetable and fruit-vegetable juices treated by high pressure, 49th EHPRG Conference, 28.8. ? 2.9.2011, Budapest, Hungary

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to find sensory suitable combinations of not commonly used vegetables, i.e. cabbage, celeriac and parsnip, into mixed fruit ?vegetable juices, two-species vegetable juices and vegetable juices with whey. These juices might have the potential to offer consumers new, interesting, tasteful and nutritional products. Another interesting variation could be preparation of vegetable juices in combination with sweet whey. Nutritional and sensory evaluations were carried out using juicesprepared in laboratory. Total phenolic content, in addition to ascorbic acid and antioxidant activity, were determined. The developed juices with high nutritional value should increase very low fruit and vegetable consumption at the Czech population. Theprepared juices were high pressure pasteurized (410 MPa). This technique retains the desired levels of important nutritional substances, while being destructive to alive microbial cell structure and germination of spores.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů