Grape juices and resveratrol and other components content prepared from UV light and ozonized water treated grapes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000339" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000339 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Grape juices and resveratrol and other components content prepared from UV light and ozonized water treated grapes
Popis výsledku v původním jazyce
The grape juices prepared by different methods from grapes treated by UV radiation and ozonized water dipping were analysed. The resveratrol content, piceid, vitamin C content, antioxidant capacity, phenolic substances, colour and antimutagenicity were predicted for 6 different sorts of grapes: Müller-Thürgau, Veltliner green, Veltliner green bio, Franc, Franc bio and Vavrinecke. The grape juices were prepared by thermal heating then pressed for release of the juice. Received juice was then frozen, highpressure pasteurized and stored in cold store and heat pasteurized in bottles and stored at
Název v anglickém jazyce
Grape juices and resveratrol and other components content prepared from UV light and ozonized water treated grapes
Popis výsledku anglicky
The grape juices prepared by different methods from grapes treated by UV radiation and ozonized water dipping were analysed. The resveratrol content, piceid, vitamin C content, antioxidant capacity, phenolic substances, colour and antimutagenicity were predicted for 6 different sorts of grapes: Müller-Thürgau, Veltliner green, Veltliner green bio, Franc, Franc bio and Vavrinecke. The grape juices were prepared by thermal heating then pressed for release of the juice. Received juice was then frozen, highpressure pasteurized and stored in cold store and heat pasteurized in bottles and stored at
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů