Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F15%3A00080279" target="_blank" >RIV/00216224:14110/15:00080279 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/15:00444139 RIV/62156489:43510/15:43906820 RIV/00027022:_____/15:#0000044
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
Popis výsledku v původním jazyce
Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins andjuices (prepared from treated grapes).
Název v anglickém jazyce
Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes
Popis výsledku anglicky
Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins andjuices (prepared from treated grapes).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
267-276
Kód UT WoS článku
000354767300011
EID výsledku v databázi Scopus
—