Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F15%3A00080279" target="_blank" >RIV/00216224:14110/15:00080279 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67179843:_____/15:00444139 RIV/62156489:43510/15:43906820 RIV/00027022:_____/15:#0000044

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins andjuices (prepared from treated grapes).

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of UV and Ozonised Water Treatment on Trans-resveratrol Content in Berry Skins and Juices of Franc and Green Veltliner Grapes

  • Popis výsledku anglicky

    Grapes from two varieties - Franc (red) and Green Veltliner (white) were processed using UV radiation at selected powers and times. Irradiated grapes were stored for 24, 48, and 72 h at room temperature. A second set of grapes was dipped into ozonised water. We tested the influence of ozone concentration, dipping time, and storage time. All experiments were performed using grapes harvested in 2009, 2010, and 2011. The two treatments were compared relative to trans-resveratrol content in grape skins andjuices (prepared from treated grapes).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    267-276

  • Kód UT WoS článku

    000354767300011

  • EID výsledku v databázi Scopus