Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dynamika koncentračních změn anthokyaninů v průběhu fermentační macerace hroznů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F06%3A00088019" target="_blank" >RIV/62156489:43510/06:00088019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dynamics of changes in total anthocyanins during the fermentative maceration of grapes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with results of studies on changes in the content of total anthocyanins as dependent on their fermentative maceration from grapes of traditional Moravian cultivars (Blauer Portugieser, Saint Laurent and Blaufrankisch). Colouring matterswere macerated in the course of alcoholic fermentation either in a closed rotary tank or in an opened tank with periodic dipping of pulp cap. Quantified were their losses resulting from adsorption of anthocyanins on yeast biomass. Concentration losses ofanthocyanins were also estimated in the course of fermentation of musts made of teinturier grape cultivars Alibernet and Neronet. In this case the skins of berries were separated. The process of fermentative maceration of anthocyanins from grape skins consisted of three different stages. In the stage with the exponential increase in the content of anthocyanins no differences between the closed rotary tank and the opened tank with periodic dipping of pulp cap was observed. It was demonst

  • Název v anglickém jazyce

    Dynamics of changes in total anthocyanins during the fermentative maceration of grapes

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with results of studies on changes in the content of total anthocyanins as dependent on their fermentative maceration from grapes of traditional Moravian cultivars (Blauer Portugieser, Saint Laurent and Blaufrankisch). Colouring matterswere macerated in the course of alcoholic fermentation either in a closed rotary tank or in an opened tank with periodic dipping of pulp cap. Quantified were their losses resulting from adsorption of anthocyanins on yeast biomass. Concentration losses ofanthocyanins were also estimated in the course of fermentation of musts made of teinturier grape cultivars Alibernet and Neronet. In this case the skins of berries were separated. The process of fermentative maceration of anthocyanins from grape skins consisted of three different stages. In the stage with the exponential increase in the content of anthocyanins no differences between the closed rotary tank and the opened tank with periodic dipping of pulp cap was observed. It was demonst

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F03%2FP132" target="_blank" >GP525/03/P132: Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science (Prague)

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    103-107

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus