Koncentrační změny barviv v průběhu fermentační macerace rmutu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A55500008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:55500008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koncentrační změny barviv v průběhu fermentační macerace rmutu
Popis výsledku v původním jazyce
Průběh fermentační macerace anthokyaninů ze slupek hroznů byl popsán jako proces se třemi dynamicky odlišnými fázemi. V části exponenciálního zvyšování koncentrace barviv nebyl ze statistického hlediska zaznamenán významný rozdíl mezi postupy v rotačnímtanku a s otevřeným matolinovým kloboukem. Bylo prokázáno, že ke ztrátám antho dochází v celém průběhu kvasného procesu.
Název v anglickém jazyce
Concentration changes pigments during fermentative maceration grape mush
Popis výsledku anglicky
The course of fermenting maceration of anthocyanins from grape skins has three different dynamic stages. The first one is the stage of exponential increase in pigment concentration. From statistical point of view, rotary tank and conventional method of fermentation with opened layer of skins and pulp on the surface.It was demonstrated that anthocyanins were lost during the whole process of fermentation. The correlation between concentration losses of anth
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Vinařský obzor
ISSN
1212-7884
e-ISSN
—
Svazek periodika
95
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
171-171
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—