Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koncentrační změny barviv v průběhu fermentační macerace rmutu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A55500008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:55500008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koncentrační změny barviv v průběhu fermentační macerace rmutu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Průběh fermentační macerace anthokyaninů ze slupek hroznů byl popsán jako proces se třemi dynamicky odlišnými fázemi. V části exponenciálního zvyšování koncentrace barviv nebyl ze statistického hlediska zaznamenán významný rozdíl mezi postupy v rotačnímtanku a s otevřeným matolinovým kloboukem. Bylo prokázáno, že ke ztrátám antho dochází v celém průběhu kvasného procesu.

  • Název v anglickém jazyce

    Concentration changes pigments during fermentative maceration grape mush

  • Popis výsledku anglicky

    The course of fermenting maceration of anthocyanins from grape skins has three different dynamic stages. The first one is the stage of exponential increase in pigment concentration. From statistical point of view, rotary tank and conventional method of fermentation with opened layer of skins and pulp on the surface.It was demonstrated that anthocyanins were lost during the whole process of fermentation. The correlation between concentration losses of anth

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vinařský obzor

  • ISSN

    1212-7884

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    95

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    171-171

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus