Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob kombinované dvoustupňové fermentace rostlinných šťáv a deproteinované syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000025" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob kombinované dvoustupňové fermentace rostlinných šťáv a deproteinované syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Dvoustupňový způsob fermentační výroby nízko až středně alkoholických nápojů na bázi rostlinné šťávy a deproteinované syrovátky pomocí kvasničných kmenů zkvašujících zejména laktózu. První stupeň probíhá na zahuštěných roztocích deproteinované syrovátky v míchaných mikroaerofilních podmínkách růstu při teplotách 25 až 37 °C a hodnotách pH 4,0 až 6,0. Naprodukovaná biomasa kvasničné kultury po odstředění je použita jako výhradní masivní inokulum pro zakvašení roztoků rostlinných šťáv v druhém stupni fermentace probíhajícím stacionárně nebo v míchaných mikroaerofilních podmínkách. Pro výrobu středně alkoholických nápojů je lihovitost prokvašené rostlinné šťávy s výhodou posílena přídavkem etanolu získaného destilací supernatantu z prvního stupně fermentace.

  • Název v anglickém jazyce

    A method of combined two-stage fermentation of vegetable juices and deproteinated whey

  • Popis výsledku anglicky

    The two-stage method of fermentation production of low to medium alcoholic beverages based on vegetable juice and deproteinated whey using yeast strains fermenting mainly lactose. The first stage is carried out on concentrated solutions of deproteinated whey in mixed microaerophilic growth conditions at temperatures from 25 to 37°C and pH values of 4.0 to 6.0. The biomass of the yeast culture produced after centrifugation is used as the sole massive inoculum for fermenting vegetable juice solutions in the second stage of fermentation taking place stationarily or in mixed microaerophilic conditions. For the production of medium alcoholic beverages, the alcohol content in the fluid of the fermented vegetable juice is preferably enhanced by the addition of ethanol obtained by distillation of the supernatant from the first fermentation stage.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    307416

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    27. 6. 2018

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    O - Doposud nevyužívaný výsledek