Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčné krémy se zeleninovými výlisky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000388" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000388 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/13:NE21

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčné krémy se zeleninovými výlisky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo zhodnotit zeleninové výlisky, jako odpadní produkt z výroby zeleninových šťáv, v kombinaci s fermentovanými mléčnými výrobky a vytvořit produkt, který může být využit jak mlékárnou, tak zpracovatelem zeleniny, a obohatit tak trh o funkční potraviny. Navržené mléčné krémy obsahují biologicky aktivní látky a základní živiny typické jak pro mléčné výrobky, tak pro zeleninu. Kromě toho mají přiměřenou trvanlivost a příznivé senzorické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Dairy spreads with vegetables pomace

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to up-value vegetable pomace, as a waste-product from manufacturing of vegetable juices, in combinations with dairy products and to design product which can be made by a dairy plant or by a vegetables processer and to variegate market with functional foods. The designed dairy spreads contain biologically active compounds and basic nutrients typical both for dairy products and for vegetables. Moreover, they have adequate shelf-life and suitable sensory properties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    127-129

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus