Mléčné krémy se zeleninovými výlisky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000388" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000388 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/13:NE21
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mléčné krémy se zeleninovými výlisky
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této práce bylo zhodnotit zeleninové výlisky, jako odpadní produkt z výroby zeleninových šťáv, v kombinaci s fermentovanými mléčnými výrobky a vytvořit produkt, který může být využit jak mlékárnou, tak zpracovatelem zeleniny, a obohatit tak trh o funkční potraviny. Navržené mléčné krémy obsahují biologicky aktivní látky a základní živiny typické jak pro mléčné výrobky, tak pro zeleninu. Kromě toho mají přiměřenou trvanlivost a příznivé senzorické vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Dairy spreads with vegetables pomace
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to up-value vegetable pomace, as a waste-product from manufacturing of vegetable juices, in combinations with dairy products and to design product which can be made by a dairy plant or by a vegetables processer and to variegate market with functional foods. The designed dairy spreads contain biologically active compounds and basic nutrients typical both for dairy products and for vegetables. Moreover, they have adequate shelf-life and suitable sensory properties.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: Nové metody a postupy využití zemědělských surovin pro koncepci funkčních potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
68
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
127-129
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—