Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování změn obsahu resveratrolu ve slupkách bobulí a moštech z vybraných druhů révy vinné ošetřené UV zářením.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F14%3A00000479" target="_blank" >RIV/00027022:_____/14:00000479 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/14:00230487

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování změn obsahu resveratrolu ve slupkách bobulí a moštech z vybraných druhů révy vinné ošetřené UV zářením.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento článek se zabývá vlivem UV ozáření čerstvě sklizených hroznů dvou odrůd révy vinné na obsah resveratrolu ve slupkách bobulí a následně připravených moštech z takto ošetřených bobulí. Výsledky ukázaly, že metoda ošetření hroznů UV zářením ihned po sklizni dává nezanedbatelné možnosti zvýšení zdraví prospěšného resveratrolu jak ve slupkách bobulí (z nichž lze tuto látku extrahovat vhodným extrakčním činidlem), tak v moštech připravených z takto ošetřených hroznů. Získané výsledky ukazují, které parametry procesu mají statisticky významný vliv na obsah resveratrolu jak ve slupkách, tak v moštech.

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring changes in the content of resveratrol in the skins of berries and bridges from selected species of vine-treated UV radiation.

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with influence of UV radiation procedure of freshly harvested grapes of two sorts of wine on the resveratrol content in skins and juices. Results presented showed that this procedure provided tools how to increase resveratrol content ingrape ball skins and juices. Received results analyzed statistically presented most important process parameters.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    104-108

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus