Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F21%3A00554775" target="_blank" >RIV/86652079:_____/21:00554775 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/22:1153 RIV/62156489:43510/21:43920900
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem, spočívá v tom, že resveratrol se rozpustí v etanolu, vzniklý roztok se vmíchá do předem upravené hroznové šťávy v maximálním množství 0,5 % obj. Takto upravená hroznová šťáva se mikrobiálně stabilizuje vysokotlakou pasterací nebo vysokonapěťovými pulzy nebo zamražením.
Název v anglickém jazyce
Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol
Popis výsledku anglicky
The process for producing non-alcoholic grape juice enriched with resveratrol consists of dissolving resveratrol in ethanol, a maximum of 0.5% by volume of this solution is mixed into pre-treated grape juice. This treated grape juice is microbially stabilized by high-pressure pasteurization or high-voltage pulses or freezing.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Odrůdové hroznové šťávy se zdravotním benefitem</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
309060
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
24. 11. 2021
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence