Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Physical Methods of Resveratrol Induction in Grapes and Grape Products ? A Review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F12%3A00388859" target="_blank" >RIV/67179843:_____/12:00388859 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/12:00000276

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Physical Methods of Resveratrol Induction in Grapes and Grape Products ? A Review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Trans-resveratrol ((E)-3,4',5-trihydroxystilbene) is a substance that is produced by a large number of plants as a phytoalexin and has a wide range of beneficial biological properties. Resveratrol has been credited as being potentially responsible for the ?French paradox ? the observation that the French have a relatively low incidence of coronary heart disease, even though their diet is high in saturated fats. This review deals with the methods serving for the increase of the resveratrol content in wine products ? wine and grape juices. The methods reviewed are UV irradiation of grapes and ozonisation of grapes. The discussed methods describe the ways of increasing resveratrol contents in grapes and wine using ?natural methods. Resveratrol is increased endogenously and therefore, it needs not be declared as the added substance on the product labels.

  • Název v anglickém jazyce

    Physical Methods of Resveratrol Induction in Grapes and Grape Products ? A Review

  • Popis výsledku anglicky

    Trans-resveratrol ((E)-3,4',5-trihydroxystilbene) is a substance that is produced by a large number of plants as a phytoalexin and has a wide range of beneficial biological properties. Resveratrol has been credited as being potentially responsible for the ?French paradox ? the observation that the French have a relatively low incidence of coronary heart disease, even though their diet is high in saturated fats. This review deals with the methods serving for the increase of the resveratrol content in wine products ? wine and grape juices. The methods reviewed are UV irradiation of grapes and ozonisation of grapes. The discussed methods describe the ways of increasing resveratrol contents in grapes and wine using ?natural methods. Resveratrol is increased endogenously and therefore, it needs not be declared as the added substance on the product labels.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EH - Ekologie – společenstva

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    489-502

  • Kód UT WoS článku

    000312615700001

  • EID výsledku v databázi Scopus