Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant properties and total phenolic contents in wines of different grape varieties from organic production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A82018" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:82018 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/19:43916827

  • Výsledek na webu

    <a href="https://scholar.google.cz/scholar?q=Antioxidant+properties+and+total+phenolic+contents+in+wines+of+different+grape+varieties+from+organic+production&hl=cs&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart" target="_blank" >https://scholar.google.cz/scholar?q=Antioxidant+properties+and+total+phenolic+contents+in+wines+of+different+grape+varieties+from+organic+production&hl=cs&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant properties and total phenolic contents in wines of different grape varieties from organic production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Among wine consumers interest in wines from resistant varieties and organic grape production is increasing. The health benefits associated with grapes and wine are related to phenolic compound content and antioxidant properties of the wines. In this study we evaluated the wines made from three grapevine varieties from two localities with organic grape production. For each wine total content of phenolic compounds, total flavanols, antioxidant properties and content of gallic acid, catechin, epicatechin and trans-resveratrol were evaluated. The variety Malverina is characterized by the highest total content of total phenols, the highest antioxidant activity and high content of trans-resveratrol. Furthermore significant correlations were also found between total phenolic content and antiradical activity (r = 0,7430) and total flavanols and antiradical activity (r = 0,7001).

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant properties and total phenolic contents in wines of different grape varieties from organic production

  • Popis výsledku anglicky

    Among wine consumers interest in wines from resistant varieties and organic grape production is increasing. The health benefits associated with grapes and wine are related to phenolic compound content and antioxidant properties of the wines. In this study we evaluated the wines made from three grapevine varieties from two localities with organic grape production. For each wine total content of phenolic compounds, total flavanols, antioxidant properties and content of gallic acid, catechin, epicatechin and trans-resveratrol were evaluated. The variety Malverina is characterized by the highest total content of total phenols, the highest antioxidant activity and high content of trans-resveratrol. Furthermore significant correlations were also found between total phenolic content and antiradical activity (r = 0,7430) and total flavanols and antiradical activity (r = 0,7001).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40105 - Horticulture, viticulture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mitteilungen Klosterneuburg

  • ISSN

    0007-5922

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    174-183

  • Kód UT WoS článku

    000498537500003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85081219755