Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000048" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000048 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/15:00447150 RIV/62156489:43510/15:43906830
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10017845&l" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=10017845&l</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká moštu, vína nebo nápoje na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsobu jejich výroby, přičemž mošt, víno nebo nápoj na bázi vína obsahuje v 1 litru minimálně 10 mg lignanů, nejvýhodněji 15 až 20 mg lignanů v 1 litru nápoje.
Název v anglickém jazyce
Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof
Popis výsledku anglicky
The present invention relates to must, wine or wine-based beverage increased amount of natural lignans and process for preparing thereof, whereby the must, wine or wine-based beverage according to the invention contains at least 10 mg lignans, most preferably 15 to 20 mg of lignans in 1 liter of the beverage.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
305406
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
22. 7. 2015
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Praha 10-Hostivař Centrum globální změny AV ČR, v.v.i., Brno
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence