Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ověřená technologie na extrakci lignanů ze smrkových suků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000050" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000050 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/16:43910585

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ověřená technologie na extrakci lignanů ze smrkových suků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Extrakci lignanů pro potravinářské použití provedeme z jemně namletých suků smrku ztepilého. Suky nejprve podrobíme senzorické kontrole a pak nadrtíme pomocí střižného mlýna. Časově a ekonomicky je nejvhodnější extrakce vodou v poměru ke štěpce 9:1. V případě, že chceme dosáhnout velkou extrakční výtěžnost, je výhodné provést vícenásobnou extrakci v daném poměru.

  • Název v anglickém jazyce

    Proven technology for the extraction of lignans from spruce knot

  • Popis výsledku anglicky

    Lignan extract that can be prepared for food purpose has to be done from a finely ground spruce knots. Knots first subjected to a visual inspection and then ground by a shear mill. Time- and cost efficient process is best whether extraction with water is made in proportion 9 parts of water and 1 part of ground spruce knots. In the case that we want to reach high extraction yield, it is preferable to perform the extraction several times.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Ověř technol na extrakci lignanů

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    fy Aroco spol s r.o. plánuje uzavřít výlučnou licenční smlouvu na know-how "Způsob extrakce lignanů ze suků jehličnanů a využití extraktu pro potravinářské účely"

  • Ekonomické parametry

    extrakt lignanů bude použit k obohacování potravin o zdraví prospěšné lignany

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem