Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F22%3A43922760" target="_blank" >RIV/62156489:43510/22:43922760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cz.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&date=20180502&DB=EPODOC&locale=cz_CZ&CC=EP&NR=3313973A1&KC=A1&ND=4" target="_blank" >https://cz.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&date=20180502&DB=EPODOC&locale=cz_CZ&CC=EP&NR=3313973A1&KC=A1&ND=4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The method of producing the beer or beer-based beverage consists in adding to the basic components of the beer or beer-based beverage, as a source of lignans, a purified alcoholic extract from Norway spruce knots or a purified aqueous extract from Norway spruce knots or wood chips from Norway spruce knots. The production method consists of adding an aqueous or alcoholic extract of Norway spruce at any stage of production, but preferably in the first stages of the hop plant, for the least effect on the aroma of the drink, and by adding wood spruce chips at any stage of production, but preferably in the last stages of the hop plant, for a high effect on the aroma of the drink.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production

  • Popis výsledku anglicky

    The method of producing the beer or beer-based beverage consists in adding to the basic components of the beer or beer-based beverage, as a source of lignans, a purified alcoholic extract from Norway spruce knots or a purified aqueous extract from Norway spruce knots or wood chips from Norway spruce knots. The production method consists of adding an aqueous or alcoholic extract of Norway spruce at any stage of production, but preferably in the first stages of the hop plant, for the least effect on the aroma of the drink, and by adding wood spruce chips at any stage of production, but preferably in the last stages of the hop plant, for a high effect on the aroma of the drink.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    EP3313973

  • Vydavatel

    EPO_1 -

  • Název vydavatele

    European Patent Office

  • Místo vydání

    Munich, The Hague, Berlin, Vienna, Brussels

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

    7. 12. 2022

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha,v. v. i., Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence