Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F22%3A43922760" target="_blank" >RIV/62156489:43510/22:43922760 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://cz.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&date=20180502&DB=EPODOC&locale=cz_CZ&CC=EP&NR=3313973A1&KC=A1&ND=4" target="_blank" >https://cz.espacenet.com/publicationDetails/biblio?FT=D&date=20180502&DB=EPODOC&locale=cz_CZ&CC=EP&NR=3313973A1&KC=A1&ND=4</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production
Popis výsledku v původním jazyce
The method of producing the beer or beer-based beverage consists in adding to the basic components of the beer or beer-based beverage, as a source of lignans, a purified alcoholic extract from Norway spruce knots or a purified aqueous extract from Norway spruce knots or wood chips from Norway spruce knots. The production method consists of adding an aqueous or alcoholic extract of Norway spruce at any stage of production, but preferably in the first stages of the hop plant, for the least effect on the aroma of the drink, and by adding wood spruce chips at any stage of production, but preferably in the last stages of the hop plant, for a high effect on the aroma of the drink.
Název v anglickém jazyce
Beer and beer-based beverage containing lignans, and method of their production
Popis výsledku anglicky
The method of producing the beer or beer-based beverage consists in adding to the basic components of the beer or beer-based beverage, as a source of lignans, a purified alcoholic extract from Norway spruce knots or a purified aqueous extract from Norway spruce knots or wood chips from Norway spruce knots. The production method consists of adding an aqueous or alcoholic extract of Norway spruce at any stage of production, but preferably in the first stages of the hop plant, for the least effect on the aroma of the drink, and by adding wood spruce chips at any stage of production, but preferably in the last stages of the hop plant, for a high effect on the aroma of the drink.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
EP3313973
Vydavatel
EPO_1 -
Název vydavatele
European Patent Office
Místo vydání
Munich, The Hague, Berlin, Vienna, Brussels
Stát vydání
—
Datum přijetí
7. 12. 2022
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně, Výzkumný ústav potravinářský Praha,v. v. i., Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence