Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beer and beer-based beverage contain lignans

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F21%3A00542129" target="_blank" >RIV/86652079:_____/21:00542129 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/21:1107 RIV/62156489:43510/21:43918058

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s13197-020-04570-8.pdf" target="_blank" >https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/s13197-020-04570-8.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13197-020-04570-8" target="_blank" >10.1007/s13197-020-04570-8</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beer and beer-based beverage contain lignans

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lignans are members of a broad group of plant phenols that can positively affect human health. They occur in negligible quantities in processed foodstuffs such as lager beer. The aim of this work was to utilize the high levels of lignans in the knots of spruce trees (Picea abies)to increase the lignans content in beer, without negatively impacting the natural taste and aroma. By means of lignans addition in the forms of spruce knot chips or different extracts made from spruce knots during the wort boiling were produced beer and beer-based beverages with lignans content ranging from 34 to 174 mg/L.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer and beer-based beverage contain lignans

  • Popis výsledku anglicky

    Lignans are members of a broad group of plant phenols that can positively affect human health. They occur in negligible quantities in processed foodstuffs such as lager beer. The aim of this work was to utilize the high levels of lignans in the knots of spruce trees (Picea abies)to increase the lignans content in beer, without negatively impacting the natural taste and aroma. By means of lignans addition in the forms of spruce knot chips or different extracts made from spruce knots during the wort boiling were produced beer and beer-based beverages with lignans content ranging from 34 to 174 mg/L.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Science and Technology-Mysore

  • ISSN

    0022-1155

  • e-ISSN

    0975-8402

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    581-585

  • Kód UT WoS článku

    000541201300001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85086736548